sweet-home-cooking.blogspot.pl

sweet-home-cooking.blogspot.pl

piątek, 23 sierpnia 2013

Papryka konserwowa w zalewie z miodem

Czas na paprykę. W tym roku ponownie wypróbowałam przepis na paprykę konserwową w zalewie z miodem. Niestety nie pamiętam skąd mam przepis. Jest pyszna.



Papryka konserwowa z miodem
3 kg papryki
Zalewa:
2 l wody
1/2 l octu
10 ziaren ziela ang.
2 liście laurowe
3 goździki
6 płaskich łyżek soli
2 szkl. cukru
1/2 szkl. miodu (naturalny lub sztuczny).

 
Wszystkie składniki zalewy gotować ok. 5 min. Surową, pokrojoną paprykę wkładać do słoików i zalać nieco przestudzoną zalewą. Do każdego słoika wlać 1 łyżkę oleju. Pasteryzować 20 minut.

1 komentarz: