sweet-home-cooking.blogspot.pl

sweet-home-cooking.blogspot.pl

poniedziałek, 30 stycznia 2012

Śledzie po sułtańsku

Przepadam za słodkimi smakami jeśli chodzi o śledzie. Zasmakowały mi śledzie po sułtańsku według przepisu miśka86 ze strony mojeGotowanie.pl.


Składniki

  • 250 g płatów śledziowych,
  • 2 duże cebule,
  • 5 dag rodzynek,
  • 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • kilka łyżek oleju do smażenia

Etapy przygotowania

Śledzie moczymy kilka godzin aż nie będą słone. Kroimy na 3 cm kawałki. Rodzynki parzymy zalewając wrzątkiem. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju, dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i rodzynki. Wszystko dusimy przez kilka chwil. Układamy na przemian śledzie i zalewę.Odstawiamy na co najmniej 6 godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz